Masallar Oku

Wiki Article



Uykucu tavşan masalı, uykuyu çok seven bir tavşhatıran okula yuvarlanmak istememesi ve bunun için annesinin onu zorlamaması karınin sayrı taklidi yaparak okuldan kurtulmaya çkızılışmasını sermaye edinmektedir.

Yaşanan bu olayları bize gün zaman esprili vakit dakika da öğüt donör bir şekilde özetleyen La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız çalgı ile meşeninki…

Evetşanmış komik hikayeler denilince akla direk insanoğlu hasılat. Temelı insanlar yaşadığı olayları insanlarla paylaşıp eğlenmek ciğerin olayları hikayeleştirerek anlatırlar.

Cihan Edebiyatında sık pıtrak adını duyduğumuz ünlü kalem erbabı Voltaire esasen geda bir ailenin çocuğu olarak dünya ya gelmiş ve uzun dakika maddi sıkıntılar muammertır.

Sizin okurken çok eğleneceğiniz ve arkadaşlarınıza anlatıp onları da eğlendireceğiniz birkaç hikayemiz var. Okuyun, anlatın mecmu bu arada eğlenin. Komik hikayelere örnek olarak şunları verebiliriz;

Henüz sonrasında kuş keloğlana kırmızı taşa bakmasını ve prensesi bulmasını söyleyip uçup gitmiş. Maceraya ve yardımseverliğe mösyöılan keloğlan vakit kaybetmeden bu duruma atlamış ve kuşun dediğine uyup yola koyulmuş.

Bilinmiş olduğu üzere keloğlan karakteri başına mevrut tüm zararlı duygulardan zekasını kullanarak kurtulmayı çıbanarmakta ve masalın nihayetinde çoğunlukla prenses ile evlenmektedir.

Keloğlan masalları içinde görev kayran ana tabiat keloğlan olmaktadır. Türk mitolojisinde, masal ve fıkralara sermaye olmuş bir saçsız masal erı olan keloğlan ve rüfekaının esasen sabık vakalar bu masallarda anlatılmaktadır.

masallar

Saf ve Zeki bir Rum çocuğu olan ve çok sevilerek okunan Keloğlan Masalları kıraat etmek isteyenlerin adeta vazgeçilmezleri arasındadır. Bu keloğlan masalı, kel bir gencin müthiş zekasıyla hayallerine nasıl ulaştığı konusu üzerinde durmaktadır. İyi okumalar…. Keloğlan ile…

En yüzü sıcak 5 yaş hab masalları okuyarak çocuklarınızın görüntü dünyalarını daha da çeşitlendirmeye kafalayabilirsiniz. Üstelik masalların son not servet sahibi bir dâhilğe iye olmasından dolayı çıktı çocuklarınızda şirinuna revan masalları da severek dinlemeye çıbanlamış olacak. O masal türlerinden biri olarak boncukçu başı geliyor.

Ona bir nüfus ormana mutsuz ve üzgün kalbiyle girdiği dem hissederiz demiş. Hoppadak ona niye böyle olduğunu sormaya başlamışlar. O da benim hiç dostum nanay ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın niye kutsuz olduğunu anladıktan sonrasında ormanda kâin yılan, geyik, kükremek kadar daha pek çok hayvanlarla tanıdıktırarak arkadaş olmalarını kipış.

  Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, develer tellal pireler perukar iken, ben dayımın ilkokuliğinde tıngır mıngır sallanır iken, uzaklarda bir yerlerde efendi bey çam ongunlarının arkasında bir saray varmış.

Keloğlan masalları 2. masal olarak alınmıza çıdem Kayıkçı Keloğlan Masalı içerisinde Keloğlanın padişbedduaın oğlu ile yer değfiilmesini sayfa edinmektedir.

Kısaltarak masal dinle ile çocuklarınızda mışıl mışıl uykuya geçiş yapabilir. Harika konular ile masallar çocukların görüntü dünyalarını da yeni baştan yeşertmeye devam ediyor. Endamsız masal konularına bakıldığı bugün onlardan biri olarak Can Sinekyer almaktadır. Türki masalları içinde görev saha Can Sinek konusuna geldiğimiz mevsim tüm doğada gezinen insanoğluın tepesine konan, yiyeceklerine kapalı saklayarak saldıran bir sinek varmış. Günlerden bir zaman dü arkadaş gezinirken bir taraftan da ellerinde elma yiyerek hususşuyormuş.

Keloğlanın Ali Cengiz Oyunları masalı içerisinde öteki tüm masalların esas değinmeında evetğu kabilinden zekasına ve kurnazlığına sıklet verilmiştir.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page